De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog. Je kunt over een lengte van 25 km bovenlangs deze kloof rijden waarbij de uitzichten zeer imposant zijn.

Het makkelijkste is om eerst te rijden naar Aiguines voor een lekkere kop koffie op een terrasje.

 

Gorges du Verdon. is de grootste kloof in Europa. Uitgesleten door de rivier de Verdon. Ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd.

Overal langs de steile wanden van de kloof wordt het sportklimmen beoefend. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog. Je kunt over een lengte van 25 km bovenlangs deze kloof rijden waarbij de uitzichten zeer imposant zijn.Aan de zuidkant van de kloof ligt halverwege Hotel du Verdon met een buitenterras hangend boven de kloof.

Hier en daar gaat de weg zelfs door de rotsen zoals op de foto is te zien. Erg spectaculair om deze tocht met de auto te rijden omdat de weg direct aan de kloof is aangelegd met prachtige uitzichten.

Dit is een prachtige tocht die in combinatie met een boottochtje zeer goed in 1 dag is te doen. De kloof eindigt of begint bij het prachtige meer Lac de Saint-Croix.

In de kloof kun je op meerdere plekken aanleggen en er wordt volop gezwommen.
Veel plezier voor de kinderen!!!

Op het meer kun je verschillende bootjes huren waarmee je in de kloof kunt varen. De kloof eindigt bij het prachtige meer Lac de Saint-Croix met leuke strandjes waar je prima kan zonnen.

Een prachtige dag landinwaarts.

Bekijk ook de andere bezienswaardigheden:

Camping en omgeving

De stranden         L’Escalet          Saint Tropez

Bormes les mimosas en Collobières       Le Lavandou

Monaco       Cannes        Grimaud         Port Grimaud

Ramatuelle         Gorges du Verdon en Lac de Saint Croix

Gassin          Sainte Maxime          Col du Canadel

Markten in de buurt          Reviews op zoover.nl

Het klimaat aan de Middellandse Zee

Landkaart omgeving camping de Berard